Enterprise Design sprints
Conferentie EcoDesign Herkaderen

Workshop «Enterprise Design Sprint» op 7 februari

Op 1 november deden we de belofte om een Enterprise Design beweging te starten in Nederland. Op 7 februari 2017 organiseerden we een workshop Enterprise Design Sprint om hieraan een eerste invulling te geven. Rijk van Vulpen leidde de workshop en wist 23 geïnteresseerden geboeid te houden.

De Enterprise Design Sprint

Enterprise Design kent een multidisciplinaire aanpak waarbij gewerkt wordt in sprints. Deze aanpak is zowel lean als agile, en gebruikt het Onderneming Ontwerp Raamwerk (de Enterprise Design Stack) als gids. Het kent snelle iteraties voor research, denken, experimenteren, valideren en realiseren.

Programma workshop dinsdag 7 februari 2017

17:45 – 18:30

Om 17:30 konden we de eerste bezoeker al ontvangen en rond 18:00 uur was het lekker druk geworden. We maakten kennis met iedereen onder het genot van pizza en salades.

18:30 – 21:15

Rijk van Vulpen leidde de aanwezigen door een Enterprise Design Sprint. Gezamenlijk doorliepen we in de 90 minuten de meeste  iteraties van zo’n sprint. In tweetallen gebruikten we diverse werkvormen, die we toepasten in een kleine casus. Het was voor alle groepjes de uitdaging om een “Cadeau Geef Beleving” neer te zetten. Waarbij onze fictieve opdrachtgever een website bezat waarop hij klanten beter wilde ondersteunen bij het uitzoeken en geven van een cadeau aan een ander.

Deze casus leidde tot een aantal leuke ontwerpen die kort met elkaar gedeeld werden. Waarna we terugkeken op de uitvoering van de sprint en de gebruikte technieken.

21:15 – 22:00

Onder het genot van een drankje hebben we met een aantal mensen nog nagepraat.

Praktische informatie

Workshop «Enterprise Design Sprint» op 7 februariHet was op dinsdagavond 7 februari 2017 en de workshop vond plaats in het auditorium van het Trivento kantoor aan de Ruimtevaart 26, Amersfoort. Aan deelname waren geen kosten verbonden.