Over Rijk

Ik doe wat ik doe omdat ik vind dat we echt beter kunnen en anders moeten. Vooral als problemen weerbarstig zijn. Als situaties onsamenhangend of onmenselijk zijn. Of domweg onvriendelijk of onbenullig. Daarom stort ik me op duurzame maatschappelijke en digitale vernieuwing. Mijn passie ligt in samen andere – betere – wegen bewandelen.

Ik ben all-round digitaal architect en intrapreneur op de grens van business en digitaal. Bruggenbouwer van oude naar nieuwe wereld. Verbinden van mensen, afdelingen, organisaties om hun ambities te overtreffen.

Dus ik zoek de werkelijke bedoeling, analyseer ontwikkelingen, droom over de toekomst, zoek de verbinding, inspireer anderen om samen stapjes in nieuwe richtingen te maken. Idealistisch? Best wel. Intrapreneuren? Graag. Scherpe schets? Liever dan overdadige details. En altijd met waardevol resultaat, met maatschappelijke impact.

Ik doe dit graag samen, met initiatiefrijke mensen, in 3 tot 6 maanden van idee tot waarde. Ik heb dit mogen doen bij o.a. de nationale Politie voor veiligheid, Transavia voor reizen met zorg, de Postcode en Vrienden loterij voor goede doelen, Pon voor de mobiliteitstransitie, GDF Suez en Nuon voor energietransitie.

Voor mij zijn inspirerende uitdagingen:
– Herkaderen: omdenken naar een betere (digitale) samenleving, ecosysteem of organisatie
– Strategisch ontwerp: echte waarden vertalen in praktisch en uitvoerbaar beleid
– Digitale transformatie: van oude technologie beheren naar voortdurend digitaal innoveren , meestal in het ecosysteem
– Informatie en portfolio management: een heldere weg voor verandering maken
– Enterprise Architectuur: transformeren van systemen, structuren en technologie naar waarde
– Intrapreneur coaching: ondernemendheid terugbrengen bij partners, teams en collega
– Technologie: gebruiken en maken van nieuwe digitale materialen die passen op gereframede uitdagingen.

Ik heb een MSc (ir) Bedrijfskunde van Universiteit Twente utwente.nl en een MSc (drs) informatica van Universiteit Utrecht uu.nl. Ik ben een gecertificeerde beoefenaar in Demo, Service Design, TOGAF, Archimate, Lean (Greenbelt) en DeBono creativiteit.

Collega’s omschrijven mij als een authentiek en sociaal. Iemand die doorzet, mensen enthousiasmeert en coacht. Ik ga voor het afgesproken resultaat en zet mij waar nodig flexibel in – ik ben een echte teamspeler. Ik werk snel, vakkundig en accuraat. Mijn kracht ligt in het herkaderen van situaties en mijzelf voortdurend vernieuwen.